4 ч.ч. пресята пудра захар - до ръба на чашата
1/2 ч. ч. царевично нишесте (аз го направих с пшеничено)
1/2 ч. ч. царевично нишесте (аз го направих с пшеничено)
Щипка винена киселина (вместо винената киселина сложих 1/2 ч.л. лимонов сок)
Желатина се разтопява според указанията на пакетчето. В купа се смесват пресетите пудра захар, нишесте и лимона. Прави се кладенче в което се налива леко охладения желатин и се меси. Ако е сухо тестото - няколко капки вода, ако лепне, още пудра захар. Когато се омеси добре, ръцете се намазват с малко масло и се оформя руло(по-лесно е за по-нанатъшна подготовка). Добре е да се завие два пъти в прозрачно, домакинско фолио и да се сложи в добре затваряща се кутия. Така почива около час и вече може да се работи - съхне доста бързо. Фондана може да се запази по гореописаният начин около 1 седмица в хладилника, като при изкарването му, ако е твърд може да се пусне за няколко секунди в микровълнова.
0 коментара:
Публикуване на коментар