вторник, 19 март 2013 г.

Шоколадов чийзкейк

Бързам да напиша тази публикация, докато ми е прясна рецептата и вкуса, който ми остана след хапването на този сладкиш.
Колежка имаше имен ден и ни почерпи с направеният от нея чийзкейк. Разбира се веднага взех рецептата, и в момента в който я изпробвам ще пусна и снимки.

Продукти за блата:
1 1/2 пакет какаови бисквити (еверест, или други)
150 гр масло

Продукти за крема:
700 гр. крема сирене (Филаделфия или Маскарпоне)
200 гр. пудра захар
180 гр. сладкарска сметана
150 мл. бейлис
1 пакет (20 гр) желатин

Приготвяне:
Бисквитите се смилат в блендер заедно с маслото. Притискат се в подходящ съд хубаво по дъното.

Крема сиренето се разбива с миксер заедно с пудрата захар. Отделно сладкарската сметана се разбива леко, но не да стане на гъст крем. Комбинира се всичко, добавя се бейлиса и накрая предварително разтворения и набъбнал желатин.

Сместа се изсипва върху бисквитения блат. Остава се да стегне в хладилника поне 12 ч. преди сервиране

Идеи за декорация:
Мисля, че освен с шоколад, ще пасва идеално и със сезонни желирани плодове.
Основата за блата може и да не е от шоколадови бисквити, а с такива с различни аромати според вкуса и предпочитанията.

0 коментара:

Публикуване на коментар