
Продукти:
Бисквити ОРЕО - 3 пакета
течен шоколад - поне 200 гр.
бейлис
200 гр шоколад
малко прясно мляко или сладкарска сметана
Приготвяне:
Бисквитите се смилат в блендер. Добавя се течния шоколад и бейлиса. От него сложих повечко, но сипвах на око, тъй като в началото беше суха сместа и за да стане с консистенция годна за оформяне на топченца доспивах. Отделно се разтопява течен шоколад с малко готварска сметана или прясно мляко и се добавя есенция по желание.
Оформят се топченца, които се потапят в горещия шоколад.
За скалички:
Оформят се, поливат се на върха с разтопен шоколад и се поръсва с кокос или цветни пръчици.
0 коментара:
Публикуване на коментар