вторник, 4 октомври 2011 г.

Земели с риган и зехтин

Земели с риган и зехтин


Продукти:

1 яйце
2 с.л. олио
1 ч.ч. прясно мляко (винаги разреждам прясното мляко с вода, може да е 1/2 ч.ч. прясно мляко и 1/2 ч.ч. вода)
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
Брашно (ръжено, пшеничено, бяло, селско - по вкус) количество - да не маже под бъркалките
1/2 кубче мая

Приготвяне:

Рецептата е за хлебопекарна. Продуктите се изсипват в описания ред. Програмата е месене. При мен е 1:30 ч. След като се омеси тестото се вади и с набрашнени ръце се оформят земелчета, може кръгли, може на фитили и да се усучат. Намазват се с риган разбит със зехтин, аз слагам и много малко прясно мляко (може и жълтък) и се слагат в фурна, която не е предварително загрята, за да може докато загрява да втасат наново. Изпичат се до покафеняване на коричката.
Да Ви е сладко!

0 коментара:

Публикуване на коментар