вторник, 27 декември 2011 г.

Постни лозови сърми

Продукти:
1 буркан лозови листа 
1-2 моркова
2 ч.ч. ориз
2 ч.ч. вода
2 глави лук 
Кубче и половина зеленчуков бульон 
4-5 с.л. олио
2 с.л. доматено пюре
риган, бял пипер, щипка магданоз, чубрица
2 ч.ч. зелев сок (вода, или течността от лозовите листа)
150 гр. стафиди и червени сушени боровинки

Приготвяне:
Ситно нарязания лук се задушава с олиото и ситно нарязаните моркови. Добавя се предварително измития ориз и се бърка, като се внимава да не загори до добиване на кристален цвят на ориза. Добавя се водата, доматеното пюре, подправките и сушените плодове. Оставя се да къкри леко до поемане на течността от ориза.
Завиват се лозовите сърмичките, като се поставят вертикално в тенджера, плътно притиснати една до друга. Добавят се две чаши зелев сок и се слага на котлона да врът на слаб огън до поемане на течността. 
Стават много вкусни и "крехки".

Да Ви е вкусно!

0 коментара:

Публикуване на коментар