събота, 15 септември 2012 г.

Маслени бисквити




На Кръстов ден моето детенце има имен ден. Падна голямо чудене какво да направя, хем да е бързо, хем да ми помогне и той, хем да мога и да почерпя. Общо взето идеята се породи оттам, че напоследък коментирах с познати маслените бисквити, а вкъщи имам една метална кутия от Датски такива, които аз лично много харесвам, а и кутиите са идеални за съхранение))) Рецептата не е сложна, не отнема много време, а резултата е... наистина превъзходен. Чудесни са както за кафе или чай, така и за комбиниране със сладко. От тях става и чудесен подарък, тъй като са прекрасна основа за декориране с фондан. Една част слепих с карамелизирано кондензирано мляко от Берьозка. Получават се ароматни и топящи се в устата бисквитки.






Продукти:
2 яйца
250 гр меко масло
6 с.л. олио
300 гр пудра захар
700 гр брашно
100 гр царевично нишесте
щипка сол

Приготвяне:
Пудрата захар, маслото и яйцата се разбиват на пухкав крем. Добавят се олиото, брашното и нишестето. Тестото е леко ронливо. Завива се в домакински целофан и се слага в хладилника за 30-тина мин. Ако е много стегнало в хладилника, при оформяне на топчица с ръце, от топлината се "отпуска" и се точи по-лесно. Разточва се на дебелина около 0.5 см и се изрязват фигурки. Бисквитките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 5-10 минути, до много леко покафеняване на краищата. Внимавайте, защото бързо изгарят.



Да Ви е сладко!

0 коментара:

Публикуване на коментар