
Почти всяка седмица се организираме по женски, излизаме или се събираме в някои, да поклюкарстваме, да пообсъдиме, да пламнат на някои ушите) кокошка парти, общо взето) Този път домакиня ни беше Дани, благодаря за прекрасното посрещане и романтичната вечеря на свещи)))
На мен се падна честта да приготвя десерта. Не мислих много. Исках да направя нещо, което не отнема много време, което не е много тежко, което ще се съчетае с малиновото вино, тъй като Дани е виновницата да го пробвам) и което почти бях сигурна, познавайки вкусовете им, че ще се хареса. За това заложих и на брауниса. Използвах го като основа, леко модифицирах рецептата си, за да го превърна в торта-кейк и за разкошен завършек го полях с шоколад с дъх на малиново вино)
Продукти:
100 гр. натурален шоколад
100 гр. масло
1 1/2 ч.ч. брашно
10 с.л. захар
1 ванилена захар
1 1/2 пакет бакпулвер
щипка сол
3 яйца
1 с.л. ром
100 гр. накълцани орехи
1 шепа замразени малини
100 гр. масло
1 1/2 ч.ч. брашно
10 с.л. захар
1 ванилена захар
1 1/2 пакет бакпулвер
щипка сол
3 яйца
1 с.л. ром
100 гр. накълцани орехи
1 шепа замразени малини
За ганаша:
100 гр натурален шоколад
100 гр фин млечен шоколад
100 гр сладкарска сметана
2-3 с.л. малиново вино
Приготвяне:
Шоколада се разтопява на водна баня заедно с маслото в купа, като не трябва да завира. В отделна купа се смесват сухите съставки: брашно, захар, бакпулвера, солта, ванилената захар. Леко поизстиналата шоколадова смес с разбъркване се прибавя към сухата. Разбърква се добре, и се прибавят 3-те яйца и рома. Трябва да стане хубава хомогенна смес. Накрая се добавят ядките и замразените малини. Сместа се изсипва във форма за торта с ринг. Пече се за около 20-25 минути на 180 градуса или до готовност (внимава се да не изгори). След като изстине хубаво се залива с ганаша.
Приготвянето на ганаша става като се загрее на водна баня сметаната, натрошава се на ситно шоколада и се разбърква до получаването на еднородна смес. Накрая се прибавя виното и отново се разбърква хубаво.
0 коментара:
Публикуване на коментар