вторник, 13 август 2013 г.

Мини-торти

Тези мини-тортички бяха за рождения ден на учителката на моето дете по английски. Правих ги два дена, буквално посред нощите, просто защото се върнахме от морето и срока, в който трябваше да са готови беше малък. С голямо удоволствие се заех със задачката-закачката, тъй като толкова малки тортички не бях правила досега. Не е толкова лесно, но пък е забавно, да имаш на куп толкова миниатюри, различно украсени. 
Това е част от работния процес)
Блатове:
Ванилови, напоени с шоколад и малиново вино

Крем:
Ганаш с ром
Маскарпоне със сметни
Крем-шоколад

Самото предаване се оказа, обаче истинско приключение за нервите ми. Бързайки да ги предам, една женица връхлетя върху мен. Тортичкиете бяха надлежно подредени в две кутии, съответно леко се обърнаха и имаше малко поразия. Жената не ме и отрази, че ме е бутнала, а аз нямах време и да се разправям, камоли да викам хамалската след нея. Вярно, че всеки върви в забързаното си ежедневие, но... червих се, потих се докато предавах продукцията)) Ще чакам отзиви на по-късен етап)

3 коментара:

  1. А има ли някъде написана подробна рецепта? И в момента по-специално ме интересува захарното тесто или фонданът, който сте използвали, как сте го направили? И как го оцветявате? И как мога да направя черен цвят?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!) фонданът го купувам. Има много он-лайн магазини, откъдето може да се вземе. Купувам бял и го боядисвам с хранителни бои. Черният го купувам готов оцветен.

      Изтриване