ART

Винаги ми е допадало да се занимавам с "пипкави" неща.
Гоблени започнах да бродирам на 13-14 годишна възраст, е... колекцията ми не е никак внушителна. Никога не съм харесвала "тежките" гоблени, скрити зад масивни позлатени рамки. Малки, бързо бродиращи се, такива, които след една нощ неспане, на сутринта са готови, почти сами ушити)

Декорацията и фотошопа ме заплениха, когато трябваше да подготвям сватбата си. Не исках фирма, не от финансова гледна точка, а защото исках сама да изпипам всеки детайл, да усетя трепета при изработването на всяко малко детайлче. Така се научих да правя цветя, а пък фотошопа ми влезна в помощ с оформлението на сватбените ни бутилки, тейбъл картички, послания и т.н.

Плетенето, още от малка ми е допадало. Едната ми баба беше факир на едната кука - невероятни покривки, костюми, излизаха за часове изпод иглите. Другата - на двете игли - пуловери, терлици, блузи... Като интересното беше в "създаването" на самата прежда. Стригането на овцете, обработването на вълната, преденето на една хурка, боядисването и т.н. Дори имам един цял китеник изтъкан на стан. За съжаление и двете вече не плетат, а за още по-голямо мое съжаление на времето не усвоих "тънкостите" от тях, за което винаги ще съжалявам. Да, в интернет има всичко, но друго е да видиш на живо.

Фотографията... по-скоро любителска, далеч съм от професионалната, се породи спонтанно, а и гледам че дори и малките деца вече не снимат със сапунерки, а с полупрофесионални фотоапарати с обективи, заплащващи да им откъснат вратлетата))) Е видяла жабата да подковават коня, и тя вдигнала крак))) Но определено разликата е огромна. Макар да съм завършила фина механика и оптика, много от нещата на практика, изобщо не като по учебниците със скучно обяснената суха материя, са съвсем друга работа.


Съдържание:
Зодиите и камъните I
Зодиите и камънитe II 

Полу-скъпоценни Камъни:
Авантюрин
Ахат
Нефрит
Яспис

Гривни с полу-скъпоценни Камъни:
Сърдечна гривна/гривна на живота
Гривна с червени корали
Гривна за тялото и духа
Гривна Ин и Ян

Shambala Bracelets:
Светло-зелено
Бяло и светло-зелено
Оранжево и розово
Оранжево-кафяво
Опушено сиво-кремаво
Опушено лилаво
Опушено синьо

Earings:
Светло-зелено
Бяло и светло-зелено
Оранжево и розово
Оранжево кафяво
Опушено сиво-кремаво
Опушено лилаво
Опушено синьо

Diadems:
Диадема

Brooches:

Knitting:

0 коментара:

Публикуване на коментар