петък, 17 май 2013 г.

Витаминозна салата "Попай Моряка"

На шега на майтап, за 2-ри път си печеля награда от любимото списание "Кулинарен журнал". Купувам го от.... сигурно откакто съществува, но пък никога не съм се замисляла преди да изпращам рецепти. Миналата година изпратих за първи път и бях възнаградена с книга, както и бяха публикувани две мои рецепти. Сега отново ме изненадаха наистина много приятно, още повече че след 2 дни имам и рожден ден, та направо тази награда ми е като подарък).

Сега показвам рецептата, като получа наградата ще се похваля и с нея)


Продукти за 4 порции:

1/2 килограм спанак
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 авокадо
250 гр. чери домати
За дресинга:

щипка риган
хималайкса сол за подсоляване на вкус
2-3 с.л. зехтин
сока от 1 лимон

Приготвяне:
Спанака се измива много старателно. Накъсва се на дребно. Лука и чесъна се нарязват на ситно. Чери-доматите се нарязват на половинки. Авокадото се обелва и нарязва на малки кубчета.

Дресинга се приготвя, като всички продукти се смесят и се залее салатата.


0 коментара:

Публикуване на коментар