петък, 20 септември 2013 г.

Сърдечна гривна или гривна на живота


Съвременният начин на живот в голяма степен ни е откъснал от контакта с майката Земя. Родени от Земята минералите и кристалите носят в себе си земната енергия. През хилядолетията човек е натрупал познания как да ги прилага, за да му помагат да осъществява желанията си, да укрепва здравето си, да привлича любовта, щастието и парите, да хармонизира отношенията си с околните. Докато минералотерапията осигурява здравето на физическото тяло, чрез въздействие на минералите върху енергийното поле на човека, то древното изкуство фън шуй предоставя рамката за прилагане на тяхната мощ към домовете и заобикалящата ни среда. 


Защо нарекох гривната сърдечна/на живота? Напоследък ми се събра много стрес, в резултат на което се сдобих със сърдечна невроза. За тези, които ще ме оспорят че сърце не боли, да дават смело. Боли и още как. Тъй като имам проблем и с щитовидната жлеза, трябва да се съобразявам и с нея. Освен лекарствата, които трябва да приемам, реших че мога да си помогна и с минералотерапия. Тези трите, с които направих гривната напълно покриват симптомите ми. 

РОЗОВ КВАРЦ - това е камъкът на сърцето, любовта и красотата. Укрепва приятелството и лекува емоционалния срив. Помага в търсенето на подходящ интимен партньор и бди над семейното щастие. Къс розов кварц или бонзай поставени върху монитора на компютъра елиминират облъчването от вредните лъчи.
Лечебни свойства: добре влияе на сърцето и оросяването на мозъка; подобрява кръвообращението в целия организъм; помага при проблеми с жлъчката и черния дроб; поставен под възглавницата осигурява здрав и спокоен сън.
Чакра: сърдечна.
Зодия: Овен, Телец, Везни и Риби.СОДАЛИТ - вдъхва увереност и спокойствие, усилва личната изява, подобрява паметта и концентрацията и подпомага по-лесното усвояване на знания. Предпазва от паника и фобии.
Лечебни свойства: нормализира кръвното налягане и предотвратява хипертонични кризи; регулира сърдечната дейност; балансира ендокрината система; нормализира обмяната на веществата; активизира щитовидната жлеза. Носен като бижу успокоява нервната система и действа стабилизиращо върху функцийте на всички жлези. 
Чакра: челна (трето око).
Зодия: Овен, Телец, Близнаци, Рак, Стрелец.

ЛУНЕН КАМЪКуспокоява и балансира емоциите; пречиства от негативната енергия и провокира емоциите. Вярва се, че носи щастие в дома.
Лечебни свойства: В тибетската медицина, лунните камъни традиционно се използват за лечение на епилепсия, психични заболявания и нервни пристъпи, както и при изтощена нервна система. Лунният камък се използва в лечението на заболявания на бъбреците, черния дроб и жлъчните пътища, пикочния мехур и пикочните канали, при парализа, подуване и оток, инфекциозни заболявания, безсъние, артрит, треска, сепсис, астма, заболявания на кръвта, хронично възпаление на сливиците, болести на гръбначния стълб, при фрактури и възпаление на костната тъкан.
Смята се, че лунния камък, трябва да се използва в съответствие с лунните фази, като при новолуние, той концентрира в себе си цялата магическа сила. Той символизира магическата сила на лунните полета и се смята за най-подходящ за хората, родени по време на пълнолуние.
Лунният камък успокоява ума, провокира в хората мекота и нежност, допринася за развитието на интуицията и въображението, помага на хората, живеещи под негативното влияние на пълнолунието. Ако гледате лунен камък в лунна нощ, той ще ви донесе душевно спокойствие и мир.
Чакра: сърдечна.
Зодия: Рак, Близнаци, Везни, Скорпион

0 коментара:

Публикуване на коментар