четвъртък, 26 септември 2013 г.

Гривна с червени корали


ЧЕРВЕН КОРАЛ Коралът е камък с органичен произход или по точно вкаменени варовикови скелети на морски корали. Червените, розовите и белите корали най- често представляват калциев карбонат. Цветовете му са червено, розово, оранжево, синьо, бяло и черно. Блясъкът му е матов. Наричат го още кралски и драконови. Едни от най- ценните се водят червените корали. Красиви корали се срещат във всички морета и океани, но най често се срещат в Тунис. Използва се за направата на вази, украшения и др. Известни още в древни времена, шумерите са го използвали за  декоративни цели известна е шумерската ваза и украшения с възраст от 5000 години. В древна Индия коралите не се ценели много, но в Гърция го почитали като символ на дълголетието, а в средновековна Европа го оприличавали с непорочността.
За корала се казва, че дава мъдрост. Коралът дарява с любов и хармония и помага за изграждането на общност. Той помага за пречистване на отрицателните енергии и осигурява защита. Използва се за изграждане на стабилно емоционално равновесие и защитава от лудост. Предпазва децата. Пази при пътуване по вода. Носи позитивизъм, нервна сила и радост. Губи силата си когато се строши или стрие.
Лечебни свойства: използва се за лечение на женската репродуктивна система; за повишаване на мъжката потентност; за укрепване на костната система и профилактично за предотвратяване на остеопороза. Носен като украшение въздейства за повишаване на тонуса, за преодоляване на умората, за укрепване на имунната система и за защита от негативна енергия, лекува рани и язви, спазми на червата, болести на пикочния мехур и сърцето.
Чакра: базисна-червен, сърдечна-розов.
Зодия: Телец, Скорпион, Козирог.
Значение на цветовете:
Всички корали имат лечебни свойства.
Значението на Корала зависи от неговия цвят и вид :
Розовите тонове на корала връщат хармонията и помагат на сърдечната дейност
Розовия корал е популярен като предпазващ малките момиченца от болести и лоши събития
. Лекува сърдечни проблеми.
Тъмните и червени цветове са считани за защита срещу злото. Корала успокоява страховете и нервните кризи - добре е да се носи след стресиращи събития. Червения корал предотвратява злата съдба, укрепва самочуствието.
Корала е добър за медитация и занимания с източни изкуства. Спомага за по-ясен поглед върху обърканите ситуации. Корала е символ на страстта и жизнената сила.
Белия корал помага да се докоснете до света на мистичното.
Всички корали имат лечебни свойства.
Белият и розовият корал насърчават интуицията. Белият корал балансира чакрите
Корала носи особен късмет на родените през октомври и ноември.
Корала помага при депресия.
Корала има възстановяващи енергията свойства.
Тъмночервения корал помага за по-добро кръвообращение.
Корала е добър при лош холестерол.

Източник: Интернет

0 коментара:

Публикуване на коментар