петък, 25 октомври 2013 г.

Гривна Ин и Ян

Гривна с бял корал и авантюрин.

Авантюрина е много тъмно лилав на цвят с прекрасни бляскъви частици, които му придават загадъчност, точно както звездите в нощта. Дупчици по корала, в същото време придават крехкост, а белотата им - все едно са ден.

Авантюрин - камък на чистата любов

Чакри: IV чакра (Анахата) – сърдечна

Описание и история: Авантюринът е разновидност на кварца. Обикновено авантюрините са оцветени в жълт, зелен, син, вишнев или черен цвят. Характерният искрящ златист оттенък и тайнствения блясък на авантюрина се дължат на включените в него люспи от слюда, гьотит и хематит, а също и пукнатини, запълнени с железни хидроксиди. Благодарение на тази особеност на авантюрина, в миналото го наричали "златоискрящ", "златен камък", "искрящ". Съвременното наименование на камъка (от италианската „awentura” - "случай") се появява през 1700 година.
Находища на авантюрин има в Австралия, Австрия, Бразилия, Испания, Китай, Норвегия, Чили и САЩ. В Русия, най-известната мина е в южен Урал (планината Таганай).
Разновидности на авантюрина са: индийски жад и таганаит

Лечебни свойства на авантюрина
Авантюринът се прилага при алергичен дерматит, обриви, косопад и невродермит, при лечение на невралгия. Бижутата, направени от авантюрин, намаляват кръвното налягане, лекуват бронхити и настинки, използват се при заболявания на сърдечно-съдовата система и заболявания на кръвообращението. Авантюринът ускорява зарастването на раните, смалява брадавиците и подобрява зрението.
Авантюринът избавя собственика си от страхове и тревоги, особено от нервен произход, усмирява всякакви фобии.
Авантюринът помага при всички видове кожни заболявания, предпазва от косопад.
За лечебни цели се използват бижута с авантюрин, както и масажни топки от авантюрин.

Магически свойства на авантюрина
Авантюринът е талисман за запазване на радостното настроение. Той помага за бодрост на духа и яснота на ума, повишава оптимизма и увереността. Понякога, този, радващ очите, скъпоценен камък го наричат "камък на любовта" – смята се, че помага за появата на взаимно привличане, изостря чувствата и емоциите.
Не се препоръчва авантюрина да се носи непрекъснато, а само по време на една лунна фаза, което се свързва с промяна в енергията на самия камък.
Авантюринът стимулира творческото развитие на личността, вдъхновява писатели, художници и музиканти. Той може да бъде чудесен помощник в сърдечните дела.
Като амулет, авантюринът предпазва от урочасване.

Ефект върху чакрите
Сърдечната чакра влияе върху сърдечно-съдовата система, гръдния кош, гръбначния стълб и ръцете; помага за любовта към хората, откритостта, чувствителността, укрепва волята за преобразяване на света.

За корала прочетете тук.

Източник: Интернет0 коментара:

Публикуване на коментар