сряда, 15 август 2012 г.

Спагети със сос болонезе

Тези спагети са на голяма почит у дома. Преди много години, когато даваха Добро утро в събота сутрин, баща ми ме вдигаше да гледам Смърфовете, докато аромата от спагетите се носеше из цялата къща. Тогава на почит беше и русенското варено, и честно с него стават по-вкусни, но тази рецепта ще я предложа с кайма. Разбира се този сос ми е фаворит и го използвам и за канелони, лазаня и т.н.
Продукти:
1 п. спагети (размера според вкуса)
1 пакет кайма (или консерва русенско варено)
1 малък буркан мариновани гъби
1 кубче бульон за спагети (или телешки)
1 буркан доматено пюре или доматена паста
1 с.л. зехтин
1 щипка риган, босилек, бял пипер
сол на вкус

Приготвяне:
Спагетите се сваряват. Измиват се със студена вода и се връщат в тенджерата. Разбъркват се с 1 с.л. зехтин (може и масло)
Приготвяне на соса:
Каймата се задушава с 1 с.л. зехтин. Добавят се подправките, гъбите, бульона и накрая доматеното пюре, ако е много рядко трябва да покъкри соса по-дълго време. 

Да Ви е вкусно!

0 коментара:

Публикуване на коментар