сряда, 29 май 2013 г.

Hobbit House или Торта с руло

Мъжът ми е от големите фенове не Левски, и след позорното им вкарване на автогол, ходеше няколко дена като болен) Тъй като аз въобще не съм съпричастна към пародията на игра, наречена български футбол, изобщо не се развълнувах. 
За рожденият му ден отдавна бях намислила да направя тази торта. Тъй като за да стане полукръг я правя с рола и я обръщам, в първия момент помисли, че е футболна топка. Много ме сърбеше да му кажа, че е) Но пък шегата с провалилия се отбор щеше да е грубичка)

И така ето и малката спретната хобитска къщичка от Властелина на пръстените, на който филм е също огромен фен.

Продукти:
2 рула 7 days с ягода
1 крем без варене с вкус на ягода на д-р Йоткер (+прясно мляко за разбиване на крема)
250 мл сладкарска сметана
1 кофичка заквасена сметана
бисквити

За масления крем (за тревата):
250 гр масло
3 ч.ч. пудра захар
3 с.л. прясно мляко

Приготвяне:
Рулото се нарязва на тънки кръгчета. Подреждат се добре прилепени в полукръгла купа. За по-лесното изваждане купата се застила с домакинско фолио. Слага се по желание от кремовете, редува се ред бисквити, отново крем и накрая се завършва с бисквити. Остава се една нощ да престои в хладилника. Обръща се на обратно, като внимателно се отстранява домакинското фолио. Украсява се по желание.

Масления крем се приготвя като маслото, което е на стайна температура се разбърква продължително с миксер. Постепенно се добавя пудрата захар до разтопяването й. Накрая с добавя и млякото. Оцветява се по желание.

2 коментара:

  1. Много е красива...браво.Дали вместо маслен крем, украсата отгоре може да се направи от сметана?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет. Не съм пробвала за сметаната. Но защо не като се избие добре. Трябва да се пробва.

      Изтриване