вторник, 27 декември 2011 г.

Земели


Рецептата е за машина за хляб, но може и на ръка да се омеси тестото.
Продукти:
1 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1/2 кубче мая
Брашно до получаването на хубава топка, която да не "маже" под бъркалката.
1/3 от брашното е бяло, за едните питки съм използвала селксо брашно на Техра, а за другите многозърнесто брашно, отново на Техра.

Приготвяне:
В машината за хляб се слагат първо течните, после сухите съставки, като най-отгоре се натрошава маята. Програма - месене.
След като се омеси тестото, го оставям да втаса малко, но не чакам цялата програма, оформям в желаната форма, поръсвам с брашно и оставям да втасат отново на топла фурна. След като се понадуят още ги слагам на 180-200 градуса да се допекат. Завивам в кърпа.

Да Ви е сладко!

0 коментара:

Публикуване на коментар