събота, 5 май 2012 г.

Мъфини с боровинки и бял шоколад

Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ванилена захар
4 с.л. олио
7-8 с.л. захар
1 1/2 ч.ч. рендосан бял шоколад, замразени боровинки
1 бакпулвер
2 ч.ч. брашно + 1 с.л.
Приготвяне:
Яйцата със захарта и ванилената захар се разбиват. Добавят се киселото мляко и олиото. Смесеното брашно с бакпулвера се добавя към течната смес, с леко разбъркване.
Накрая към тази смес, с леко разбъркване се добавят рендосания шоколад с боровинките и добавената към тях 1 с.л. брашно (за отнемане на влагата). Пълнят се малко над половината формички за мъфини. Пекат се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до готовност. Първите 10 минути не се отваря фурната, за да не спаднат.

0 коментара:

Публикуване на коментар