понеделник, 7 май 2012 г.

Трюфели

Ганаш, аромат на ром, кокос, портокал, карамел... докъде ли ще му излезе краят? Няколко качени грама или най-блаженият вкус за небцето) Ето и предложението ми за трюфели.
Необходими продукти:
(около 20-25 бонбона) Използвайте напътствията за пригтовяне на Ганаш
80 мл сладкарска сметана
30 гр. масло
180 гр. шоколад (черен+млечен)
стафиди, портокалови корички (накиснати в ром)
бонбони лакта (натрошени на ситно)
кокосови стърготини за декорация
Приготвяне:
Сметаната се слага леко да заври, отстранява се от котлона и се добавя маслото и натрошения на дребно или рендосан шоколад. Бърка се докато се получи хубава гладка смес. 
Оставям леко да се охладки (при проверка с пръст да е поносимо) и добавям портокаловите кори, стафидите и натрошените предварително бонбони лакта. Разбърква се. Ако го правите без предварително напоени стафиди и портокалови кори е хубаво да се добави 1 с.л. ликьор за аромат.
Оставям Ганаша да стегне хубаво в хладилника. Топчетата могат да се оформят с ръце, но сместта много лепи, за това по-лесния вариант е с две малки лъжички. След като се оформят се овалват по желание в кокос, какaо, натрошени бисквити, смелни ядки и т.н. 
Съхраняват се в хладнилник.
Докато снимах, моето детенце се опита неколкократно да си открадне от бонбоните, макар да не яде шоколад и сладко като цяло (което ще рече че изобщо не се е метнал на мен), си облиза пръстчетата)) 

Тези бонбони са идеални и за подарък, опаковани и поднесени, 100% ще оберете овациите.




Да Ви е сладко!

0 коментара:

Публикуване на коментар