петък, 7 октомври 2011 г.

Biscuit muffins with grape

Biscuit muffins with grape


Продукти:
1 яйце
2 с.л. хладка вода
8 с.л. захар
2 с.л. олио
1/2 кофичка к. мляко
1 бакпулвер
1 ванилена захар
2 с.л. ванилов пудинг на д-р Йоткер (разбира се може и друг, аз не намерих с вкус на грозде)))
1 1/2 ч.ч. брашно

За пълнежа:
10-тина едри зърна бяло грозде - (разбира се може да се експериментира и с друго)
7-8 бисквити с овесени ядки (такива имах, може и обикновени бисквити)
1 малък шоколад Своге (може млечен, може и черен, може и със стафиди)))
2 с.л. брашно (ако гроздето е пуснало много сок, се изцежда, но се преценява и при нужда се добавя още 1 с.л. брашно, за отнемане на влагата)

Приготвяне:
Яйцето, водата, захарта, ванилията се разбиват на пухкав бял крем. Добавя се олиото и предварително обърканото к. мляко с бакпулвера. При непрекъснато бъркане на ниски обороти се добавят пудинга и брашното. 

В отделна купа се смесва гроздето, натрошените бисквити (на ситно - може в блендер да се смелят, аз ги троша в плик), парченцата шоколад - нарязани на ситно и брашното. Тази "смес" се прибавя към основната с много леко разбъркване.
Формите за мъфини се пълнят до половината. В случая ги напълних даже по-малко и не бухнаха толкова много, което е идеално, ако отгоре смятате да сложите украса от сметана или друго).
Пече се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до готовност. Първите 10-тина минути не се отваря, за да не спаднат!


Да Ви е сладко!

0 коментара:

Публикуване на коментар