понеделник, 3 октомври 2011 г.

Raffaelo sweets

За тези приказни бонбони - няма какво да кажа - обожавам ги. Гледах из Интернет за рецепти и попаднах на няколко доста сполучливи, но като всяка добра домакиня я измених така, че на мен да ми харесва, а и да стане уникална)

Raffaelo sweets
Продукти:

1 малка кутия подсладено кондензирано мляко (Dutch Lady)
7 пакета кокосови стърготини (1 пакет - 20 гр.)
Ядки - лешници, бадеми (цели и смлени)
Разтопен шоколад
Обикновени вафли
Овесени бисквити (или каквито предпочитате)

Приготвяне:В тенджера се изсипва кокоса и се добавя кондензираното мляко. Слага се на котлона и се бърка непрекъснато 4-5 минути, като се внимава да не загори. 
Така получената "смес" е напълно готова за оформяне на топчета. Кондензираното мляко играе ролята на лепило, тъй като е много лепкаво. Аз отделям една част от тази смес и прибавям към нея натрошени 1 или 2 обикновени вафли или натрошени бисквити. По-лесно се оформят топчетата когато са леко навлажнени ръцете с вода. По желание в бонбоните докато се оформя може да се сложи ядка, или парченце шоколад. Овалват се в смлени ядки. Може да се разтопи шоколад или да се вземе още кондензирано мляко да се топне всяко топче в тях и отново да се овалят в смлени ядки или част от натрошените бисквити. Стават божествени)

Да Ви е сладко!

0 коментара:

Публикуване на коментар