вторник, 4 октомври 2011 г.

Солен Кейк

Продукти:
2 яйца
1 1/3 ч.ч. кисело мляко
1 баклпулвер
3/4 ч.ч. олио
2 1/2 ч.ч. пресято брашно
1 ч.л. сол

За плънката:

1 кремвирш
2 кисели краставици
1/2 ч.ч. натрошено сирене
риган чубрица (и други подправки по вкус)
2 с.л. брашно

Приготвяне:
Яйцата се разбиват с киселото мляко, бакпулвера и олиото.  Добавя се солта и брашното, като сместа се разбърква хубаво до гладкост. В отделна купа се смесват нарязаните на малки кубчета кремвирш, кисели краставивички и натрошеното сирене. Добавят се подправките и 2 супени лъжици брашно, което отнема излишната влага. Тестото и продуктите се смесват и се разбъркват леко с лъжица. Намазва се форма за кекс или се ползва силиконова форма (без да се маже). Пече се в предварително загрята фурна на 180-200 гр. До готовност.

Да ви е сладко!


0 коментара:

Публикуване на коментар