вторник, 25 октомври 2011 г.

Pumpkin muffins

Pumpkin Muffins
Сезона на тиквите дойде))) Разбира се и мъфините с тиква не остават по-назад. Тъй като много обчиам тиква, една таква интерпретация е чудесно разнообразие.

Продукти:
2 яйца
3/4 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. прясно мляко
3-4 с.л. мед (хуабво е да е течен)
1/2 ч.л. сода
1 бакпулвер
1 ванилия
3/4 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. настъргана сурова тиква
1/2 ч.ч. млени орехи или ядки по желание

Приготвяне:
Меда и олиото се слагат на котлона за няколко минути, но без да завират. Към горещата смес се добавя содата и се бърка. Сместа побелява. Оставя се да се охлади леко.
В отделна купа се разбъркват прясното мляко и яйцата със захарта. Към тях се добавя меда и олиото, но внимателно, ако сместа не е изстинала яйцата могат да се пресекат. В отделна купа се пресява брашното, бакпулвера, ванилията, канелата и се прибавят към течната смес.
Отделно към 2-те ч.ч. тиква се прибавят смлените ядки и се слага една супена лъжица брашно, да отнеме влагата от тиквата. Внималтено се прибавя без много бъркане към течната смес. Изсипва се във форма за мъфини малко над половината, тъй като тиквата е тежка и няма опасност да "бухнат и прелеят" много)
Пече се в предварително загрята на 180-190 градуса фурна до готовност. Първите 10 минути не е желателно да се отваря фурната, за да не спаднат мъфините.


Да Ви е сладко!

0 коментара:

Публикуване на коментар