вторник, 10 юли 2012 г.

Милинки с извара и пшеничен грис

Това е друго предложение на милинките. Този път с извара и пшеничен грис. Изделията с пшеничен грис стават много "въздушни" и вкусни.

Продукти:

1 кубче мая
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. захар
1 с.л. сол
100 гр. масло (може комбинация масло, олио, мас, зехтин)
2 яйца
200 гр. извара
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. пшеничен грис
прясно мляко и зехтин за намазване
червен пипер и чубрица за поръсване


Приготвяне:

Млякото се затопля леко. Към него се прибавя натрошената мая и се оставя да престои малко (10-тина мин. поне). В по-голям съд се слагат солта, захарта, като към тях се добавя млякото с маята. Леко се разбърква и постепенно се добавят: изварата, яйцата, брашното и мазнината. Не се меси, а само се бърка с лъжица. Оформят се топчета, като предварително си намазвате ръцете с мазнина и се подреждат в тава застлана с пекарска хартия (може и намазнена и набрашнена). Големината на топчетата вие си определяте. В зависимост от големината на тавата, може сместта да стигне и за две тави. Остава се да втасат. Преди печенето милинките се намазват със сместа от прясно мляко и зехтин и се поръсват с червен пипер и чубрица. Пече се до порозовяване.

Да Ви е вкусно!

0 коментара:

Публикуване на коментар