сряда, 21 ноември 2012 г.

Кейк брауни с малиново вино

Наскоро пробвах малиново вино. Повечето ми познати знаят, че не пия) Рядко розе или бяло. Но като цяло алкохола го хабя за кулинария)
Почти всяка седмица се организираме по женски, излизаме или се събираме в някои, да поклюкарстваме, да пообсъдиме, да пламнат на някои ушите) кокошка парти, общо взето) Този път домакиня ни беше Дани, благодаря за прекрасното посрещане и романтичната вечеря на свещи)))  
На мен се падна честта да приготвя десерта. Не мислих много. Исках да направя нещо, което не отнема много време, което не е много тежко, което ще се съчетае с малиновото вино, тъй като Дани е виновницата да го пробвам) и което почти бях сигурна, познавайки вкусовете им, че ще се хареса. За това заложих и на брауниса. Използвах го като основа, леко модифицирах рецептата си, за да го превърна в торта-кейк и за разкошен завършек го полях с шоколад с дъх на малиново вино)

Продукти:
100 гр. натурален шоколад
100 гр. масло
1 1/2 ч.ч. брашно
10 с.л. захар
1 ванилена захар
1 1/2 пакет бакпулвер
щипка сол
3 яйца
1 с.л. ром
100 гр. накълцани орехи
1 шепа замразени малини

За ганаша:
 100 гр натурален шоколад
100 гр фин млечен шоколад
100 гр сладкарска сметана
2-3 с.л. малиново вино
 Приготвяне:
Шоколада се разтопява на водна баня заедно с маслото в купа, като не трябва да завира. В отделна купа се смесват сухите съставки: брашно, захар, бакпулвера, солта, ванилената захар. Леко поизстиналата шоколадова смес с разбъркване се прибавя към сухата. Разбърква се добре, и се прибавят 3-те яйца и рома. Трябва да стане хубава хомогенна смес. Накрая се добавят ядките и замразените малини. Сместа се изсипва във форма за торта с ринг. Пече се за около 20-25 минути на 180 градуса или до готовност (внимава се да не изгори). След като изстине хубаво се залива с ганаша.
Приготвянето на ганаша става като се загрее на водна баня сметаната, натрошава се на ситно шоколада и се разбърква до получаването на еднородна смес. Накрая се прибавя виното и отново се разбърква хубаво.

0 коментара:

Публикуване на коментар