неделя, 4 ноември 2012 г.

Маслени бисквити

Напоследък предпочитам вместо стандартите цветя за подарък при различни поводи, да поднасям ръчно правени и декорирани бисквити, мъфини или бонбони. За мен е двойно удоволствие, едно че е наистина приятно като занимание и релаксиращо като хоби, друго -  като видя приятната изненадата, когато ги поднеса и още по-голямото учудване дали се ядат и въпроса: "А мога ли да ги запазя така?")




Продукти:
550-600 гр брашно (в зависимост, колко твърди искате да са бисквитите)
1/4 ч.л. сол
227 гр меко масло
300 гр захар
2 големи яйца
2 ч.л. екстракт ванилия

Приготвяне:Маслото, яйцата и захарта се разбиват на хубав крем. Добавят се ванилията, солта и брашното. Замесва се твърдо тесто, което е хубаво да престои поне 15-30 минути в хладилника, преди да се изрязват фигурки. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до много леко зачервяване. Лесно изгарят!

0 коментара:

Публикуване на коментар