понеделник, 22 октомври 2012 г.

Браунис бисквити с шоколад и ядки

Като почитател на брауниса, когато видях рецептата на Sunshine, не можах да не се сдържа и да не ги направя. Правих ги за имение ден на детето ми, както и за рождения му ден. Тъй като двата празника са с разлика от 10-тина дена, спокойно едната част я прибрах във фризера.  
Продукти:
330 гр. брашно
1/2 чаена лъжица бакпулвер
300 гр. захар
225 гр. меко масло
2 големи яйца
1 с.л. ром (или 1 ч.л. есенция ром)
90 гр какао (или 100 гр шоколад)

Приготвяне:
Маслото със захарта и яйцата се разбиват на пухкав крем и се добавя рома.
Аз използвах шоколад, вместо какао. Шоколада се разтопява на водна баня, охлажда се леко и се добавя към маслената смес. Към тази смес се добавя предварително разбърканото брашно със солта и бакпулвера. Тестото се обърква хубаво. Завива се в домакинско фолио и се прибира в хладилника да стегне. За по нетърпеливите като мен) се слага във фризера за 15-20 минути. Най-лесно се разточва върху хартия за печене отдолу и отгоре покрито с домакинско прозрачно фолио. Изрязват се фигурки по желание, с дебелина поне 5 мм и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 7-10 минути, като се внимава да не изгорят. Докато са още топли се украсяват с ядки, карамелени бонбони, червени боровинки, стафиди и друго по желание.
 Да Ви е сладко!

0 коментара:

Публикуване на коментар