сряда, 17 октомври 2012 г.

Тиквени мъфини с фурми


Продукти:
2 яйца
3/4 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. прясно мляко
3-4 с.л. мед (хуабво е да е течен)
1/2 ч.л. сода
1 бакпулвер
1 ванилия
3/4 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. настъргана сурова тиква
7-8 от големите меки фурми 

Приготвяне:
Меда и олиото се слагат на котлона за няколко минути, но без да завират. Към горещата смес се добавя содата и се бърка. Сместа побелява. Оставя се да се охлади леко.
В отделна купа се разбъркват прясното мляко и яйцата със захарта. Към тях се добавя меда и олиото, но внимателно, ако сместа не е изстинала яйцата могат да се пресекат. В отделна купа се пресява брашното, бакпулвера, ванилията и се прибавят към течната смес.
Отделно към 2-те ч.ч. тиква се прибавят нарязаните на ситно фурми (доколкото е възможно, защото лепнат) и се прибавят 1-2 супени лъжици брашно, за отнемане на влагата от тиквата. Внималтено се прибавя без много бъркане към течната смес. Изсипва се във форма за мъфини малко над половината.
Пече се в предварително загрята на 180-190 градуса фурна до готовност. Първите 10 минути не е желателно да се отваря фурната, за да не спаднат мъфините.

Да Ви е сладко!

0 коментара:

Публикуване на коментар