неделя, 18 ноември 2012 г.

Постни мъфини със смокини

Днес едно момиченце на име София празнува Първият си Рожден Ден! Да бъде жива и здрава на цялото си семейство! Помолиха ме да направя постни мъфини с украса за случая. Използвах една моя рецепта и част от рецептата предоставена от самата мама. Молбата й беше да има сладкичко от смокини, вишни или боровинки, да има кафяви пиленца и лилави цветенца) Избрах смокините, тъй като те миришат доста наситено и на постните мъфини си паснаха превъзходно.
Продукти:
350 гр брашно
150 гр (2/3 ч.ч.) захар
200 мл (1 ч.ч.) хладка вода
80 мл (1/2 ч.ч.) олио
1 с.л. оцет
1 п. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1 ч.л. екстракт ванилия
1 с.л. нишесте с вкус на ванилия (или друго по избор)
3 с.л. нарязани на много ситно смокини от сладко, без сиропа.

Приготвяне:
Всички продукти, без смокините, се разбъркват заедно. Накрая се добавят с много леко разбъркване смокините. Изсипват се във формички за мъфини и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна.









2 коментара:

  1. Много много ти благодарим, Ина! Празника с дечица мина приказно и всички гости бяха очаровани от кексчетата. Получили са се освен много красиви, и доста вкусни! Единствената ми трудност беше, че украсата на самия празник все още беше лепкава и имаше поомазани физиономии. Но пък това придаде допълнителен колорит на празника :)
    Успехи и пак, едно голямо Благодаря от Софи и мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че са се харесали, както и че празника е минал добре! Украсата все пак трябва да е ядлива))) за малките дечица е по-добре да не е много твърда) Ще се радавам, ако има и снимки))
      Поздрави!

      Изтриване