петък, 22 юни 2012 г.

Авантюрин

Авантюринът е дребно до фино зърнеста скала. Името му от итал. - per avventura — по случайност. Също така го наричат и Слънчев камък. Среща се в най-различни цветове - зелен, кремав, розов, червено-кафяв, жълто-кафяв. Полупрозрачен е и има стъклен блясък. Множеството му включения блестят като малки искрици, което го прави интересен камък за ювелирната индустрия. При раздвижване на камъка се наблюдава явлението "авантюрисценция" - искрящи проблясъци от отражението на светлината по плоскостите на люспестите включения.

В древността се е смятало, че този камък може да лекува алергии и сърдечни заболявания. Източните народи вярвали, че авантюринът лекува зрението. Самото име на камъка подсказва, че е свързан с любовта. Древните вярвали, че който притежава този камък, ще изпита истинската любов и ще предпази двамата влюбени от нещастия.

Използва се в магическите практики като амулет за Любов, пари, за превозно средство и лек път. Предпазва от стрес, укрепва нервната система и подобрява способността да се взимат решения. Камъка засилва положителните емоции в човека - оптимизъм, увереност, настроение. Препоръчва се да се носи с почивки.

Астролозите го свързват със знака Рак.

Източник: Интернет

0 коментара:

Публикуване на коментар