понеделник, 18 юни 2012 г.

Козуначени мъфини



Тези козуначени великденски мъфини, станаха превъзходни. Като казвам великденски, не означава че само тогава би трябвало да се правят) Тъй като ми остана от козуначеното тесто, реших да експериментирам и във формички за мъфини.

Продукти:

Локум
Орехи
Портокалови корички и стафиди
Захар за поръсване
Хартиени формички за мъфини

Приготвяне:

От козуначеното тесто се късат малки топчици, толкова, че да се запълни почти цялата хартиена формичка. Преди да се сложи тестото във формата се слага по средата малко локум, орехче и/или портокалови корички и стафиди, след което се оформя топчица, без да се меси. Хубавото на козуначеното тесто е, че не е толкова "течно" както тестото за мъфини и съответно може да се пече направо в кошниците, без да се поставят в допълнителни форми. Поръсва се с кристална захар. Не е необходимо да втасват. Слагат се в леко затоплена фурна да кажем под 100 градуса, като след няколко минути се пуска на 180. Може и в студена фурна и направо се пуска на 180 градуса. Пече се без вентилатор.

Да Ви е сладко!

0 коментара:

Публикуване на коментар