понеделник, 18 юни 2012 г.

Яхния от свинско с картофи и маслини

За момента публикувам рецепта и приготовление без снимка.

Продукти:

500 г свинско месо от плешка
1 кг картофи
100 г зелени маслини
100 г черни маслини Каламата
300-400 г белени домати от буркан
2-3 печени чушки
1 глава кромид лук
1 ч.ч. бяло вино
6 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
2 дафинови листа
1 ч.л. риган
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

В голяма тенджера се задушава лука с олиото и 1-2 супени лъжици вода. Винаги слагам, имено за да се избегне тежкия аромат на запържен лук. Може да се добави и скилидка-две чесън, които също "убиват" тежкия аромат на запържване. След като поомекне лука се слага месото, предварително нарязано на кубчета. Когато придобие опушен вид се сипва виното. Задушава се още малко. Добавят се картофите, отново нарязани на кубчета (аз ги режа на по-големи). Добавя се вода, която да покрие 1/4-та от тенджерата. Задушава се, като се пробърква много внимателно. Добавят се чушките, подправките и дафиновия лист. Малко преди да са готови картофите се слагат нарязаните на колелца маслини и доматите. Преди да се махне от котлона се вади дафиновия лист.

Много вкусна и ароматна манджа!

Да Ви е вкусно!

0 коментара:

Публикуване на коментар