петък, 29 юни 2012 г.

Солени мъфини с пшеничен грис

Нещата, които съм правила с пшеничен грис, кексове или кроасани са ставали винаги много "пухкави", на хапване са някак въздушни, много приятно усещане. За това реших да пробвам и с мъфини как ще се получи... Е, станаха наистина много вкусни)

Продукти:
2 яйца
1 1/3 ч.ч. кисело мляко
бакпулвер
3/4 ч.ч. олио
1 ч.ч. бяло брашно
1/2 ч.ч. пшеничен грис
1/2 ч.ч. брашно с добавки (пиша го така, тъй като може да се сложи всякакво брашно: селско, многозърнесто; аз сложих с пармезан и сушени домати)
За плънката: 
1 кренвирш (може да се замени със салам по вкус)
1/2 ч.ч. натрошено сирене (аз слагам половината сирене, половианта кашкавал)
риган чубрица (и други подправки по вкус)
2 с.л. брашно
Приготвяне: 

Яйцата се разбиват с киселото мляко, бакпулвера и олиото.  Добавя се брашното, като сместа се разбърква хубаво до гладкост. В отделна купа се смесват нарязаните на малки кубчета кренвирш, сиренето с кашкавала. Добавят се подправките и 2 супени лъжици брашно, което отнема излишната влага. Тестото и продуктите се смесват и се разбъркват леко с лъжица. Формите за мъфини се пълнат на половина. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 гр.  до готовност.

Да Ви е вкусно!

0 коментара:

Публикуване на коментар